Fundacyjna Drużyna Chrystusa

24.08.2018

Zapraszamy do zapoznania się z nowym projektem o tytule ,,KTO PYTA NIE BŁĄDZI”. To cykl wywiadów przeprowadzanych z zawodnikami Fundacji Drużyna Chrystusa.
Jako pierwszy… PIOTR WRZEŚNIAK – trener naszej Drużyny.
,,Staraliśmy się grając jak najlepiej w piłkę nożną, jednocześnie dawać świadectwo wiary”- mówi Piotr Wrześniak.
Zachęcamy do lektury!

2.07.2018

Miło nam poinformować, że Fundacja Drużyna Chrystusa zajęła 3 miejsce w Lidze 3A Playareny Kraków, ponadto Dawid Wrześniak został wybrany Najlepszym Bramkarzem wspomnianej Ligi – gratulujemy!

Kilka słów o Drużynie

Po kilku latach istnienia najpierw Wspólnoty, a następnie Fundacji Drużyna Chrystusa, założony został zespół piłkarski o tej samej nazwie, którego zawodnikami są wolontariusze oraz inni ludzie związani z Fundacją. Na początku  sezonu 2017/18 drużyna została zgłoszona do ligi Nike Playarena, czyli prestiżowej w Polsce ligi szóstek.

Historyczny, pierwszy mecz rozegraliśmy 1.10.2017 r.  w składzie:
15-Mateusz Spolitakiewicz,
77-Kuba Wrześniak (gol),  4-Michał Filipowski, 7-Piotr Wrześniak, 25-Sławek Wielgos (kapitan drużyny), 33-Dawid Wrześniak, 44-Konrad Napieralski.

W galerii można obejrzeć zdjęcia z naszych piłkarskich zmagań 😉 Jeśli chcecie być na bieżąco – śledźcie nasz fanpage! Z Panem Bogiem i do przodu!