Ładowanie Wydarzenia

• To event minęło.

Wielki Post – czas jałmużny

Marzec 6 - Kwiecień 21

Trwa wielkopostna akcja Fundacji „Drużyna Chrystusa”

„Dołącz do niej, a twój dar zamieni się na uśmiech i szczęście najmłodszych” – zachęcają organizatorzy.

Od 4 lat fundacja organizuje wakacyjny obóz, czyli „Piłkarskie wakacje” w Gutowie Małym nieopodal Łodzi, na który zabiera 24 dzieci z całej Polski. Uczestnikami wyjazdu są najmłodsi, którzy pochodzą z potrzebujących rodzin. Poprzez wspólną modlitwę i zabawę przeżywają niezapomniany czas, dzięki któremu na ich twarzach ponownie pojawia się radość. Od 2015 r. prawie 100 dzieci spędziło wyjątkowe 6 dni z fundacją…

fragment artykułu o naszej akcji w Gościu Niedzielnym – czytaj…

Wielki Post to szczególny czas jałmużny.

Czas, kiedy nasze serca jeszcze bardziej powinny otworzyć się na drugiego człowieka. Poprzez modlitwę, post i jałmużnę, mamy możliwość przygotowania się na śmierć i zmartwychwstanie Jezusa.

Może właśnie Ty szukasz okazji do zrobienia czegoś dla drugiego człowieka?

„Daj dziesiątaka na uśmiech dzieciaka” – to Fundacyjna akcja, która wychodzi naprzeciw Twoim poszukiwaniom. Jeśli chciałbyś w czasie Wielkiego Postu pomóc komuś, to nie zastanawiaj się, tylko zrób to!

Finansowy dar w całości zostanie przeznaczony na tegoroczny wakacyjny obóz dla dzieci i młodzieży z potrzebujących rodzin. Twoja jałmużna zamieni się w uśmiech i szczęście najmłodszych!

Nr konta bankowego: 76 8591 0007 1050 0490 0187 0001
Code swift (dla wpłat z zagranicy): KR SP PL PK 76 8591 0007 1050 0490 0187 0001

Dokładne dane w zakładce: kontakt

Szczegóły