Fundacyjna Drużyna Chrystusa

Po kilku latach istnienia najpierw Wspólnoty, a następnie Fundacji Drużyna Chrystusa, założony został zespół piłkarski o tej samej nazwie, którego zawodnikami są wolontariusze oraz inni ludzie związani z Fundacją. Kilka tygodni temu, drużyna została zgłoszona do ligi Nike Playarena, czyli prestiżowej w Polsce ligi szóstek.

W niedzielę, 1.10.2017 r. zagraliśmy pierwszy mecz.

Elo Gumisie – Fundacja Drużyna Chrystusa 3:1 ( 1:1 )

Historyczną, pierwszą bramkę dla naszego zespołu zdobył po podaniu od Michała Filipowskiego, Kuba Wrześniak.
Najlepszym zawodnikiem naszej drużyny został wybrany nasz bramkarz – Dawid Wrześniak, który zasłużył sobie na to miano, (o którym decyduje drużyna przeciwna) paroma bardzo dobrymi interwencjami.

Fundacja Drużyna Chrystusa wystąpiła w składzie:
15-Mateusz Spolitakiewicz,
77-Kuba Wrześniak (gol),  4-Michał Filipowski, 7-Piotr Wrześniak, 25-Sławek Wielgos (kapitan drużyny), 33-Dawid Wrześniak, 44-Konrad Napieralski.

Fotorelacje znajdziecie w naszej galerii.

Drugi mecz ligowy Fundacji Drużyna Chrystusa już za nami!

14.10.2017 r. na orliku przy ul.Fortecznej podejmowaliśmy wicelidera naszej ligi, Spartę Nowa Huta.

Fundacja Drużyna Chrystusa – Sparta Nowa Huta 4:4 (2:1)

Zagraliśmy w składzie: 77-Kuba Wrześniak, 11-Patryk Zając,  33-Dawid Wrześniak, 4-Michał Filipowski, 25-Sławek Wielgos, 31-Krzysiek Wróblewski, 12-Sławek Szymacha

Najlepszym zawodnikiem naszej drużyny został wybrany przez drużynę przeciwną …  Piotr Wrześniak 😉

Sławek Szymacha x1
Kuba Wrześniak x1
Sławek Wielgos x2

Trzeci mecz już za nami!

Podrażniona ostatnim miejscem w tabeli Fundacja Drużyna Chrystusa podejmowała na boisku przy ul.Fortecznej drużynę FC Bad Boys SZWR. Rywale przed tym spotkaniem, z dorobkiem 3 punktów zajmowali siódmą lokatę w tabeli.

21.10.2017 (sobota) – 16:00 – orlik przy ul. Fortecznej
Fundacja Drużyna Chrystusa – FC Bad Boys SZWR 16:3 (6:1)

33-Dawid Wrześniak, 4-Michał Filipowski, 11-Patryk Zając, 15-Mateusz Spolitakiewicz, 77-Kuba Wrześniak, 25-Sławek Wielgos,  44-Konrad Napieralski, 12-Sławek Szymacha, 31-Krzysiek Wróblewski

Bramki dla Fundacji :
Kuba Wrześniak x5
Sławek Wielgos x3
Konrad Napieralski x3
Krzysiek Wróblewski x3
Michał Filipowski x2

Najlepszym zawodnikiem naszej drużyny został wybrany Sławek Wielgos.

Czwarty mecz Fundacji Drużyna Chrystusa w lidze Playarena już za nami!

29.10.2017 r., Orlik, ul.Forteczna, Kraków

Fundacja Drużyna Chrystusa – VIP NO RIP 6:10 (3:5)

Bramki dla Fundacji:
Kuba Wrześniak (x2)
Mateusz Spolitakiewicz (x2)
Sławek Wielgos (x1)
Michał Filipowski (x1)

Przegraliśmy ważne spotkanie. Mimo to chłopakom z naszej Drużyny należą się brawa za walkę do końca, szczególnie w tak ciężkich warunkach atmosferycznych, jakie panowały w tym dniu w Krakowie.

Fundacja Drużyna Chrystusa wystąpiła w składzie:
33- Dawid Wrześniak, 31- Krzysiek Wróblewski,
15- Mateusz Spolitakiewicz, 4- Michał Filipowski,
77-Kuba Wrześniak, 25- Sławek Wielgos (c),
13- Marcin Chmura, 44- Konrad Napieralski.

Choć każda porażka boli, to liga trwa. Jesteśmy przekonani, że nasza Drużyna Chrystusa jeszcze nieraz nas pozytywnie zaskoczy. 🙂 Fundacjo, dzięki za walkę!

Ze względu na fatalne warunki pogodowe, tym razem nie zrobiliśmy zdjęcia drużynowego.

Zdjęcia z meczu są dostępne w naszej galerii. Więcej zdjęć, w lepszej jakości można ściągnąć pod linkiem, który na życzenie udostępniamy zainteresowanym uczestnikom poprzez prywatne wiadomości (email, FB, etc.) – piszcie do nas w tej sprawie.

Śledźcie nasz fanpage, na którym znajdziecie następne informacje o Fundacyjnej Drużynie Chrystusa! Z Panem Bogiem i do przodu!