Fundacyjna Rodzina

Iza Chaba
ur.1998 r.

,,Hej! Mam na imię Iza. Jestem dziewczyną zawsze uśmiechniętą, mającą sto pomysłów na minutę. W Fundacji jestem od pierwszego Turnieju Zwycięzców w Sidzinie. Zawsze lubiłam pomagać, uczestniczyłam w kilku innych akcjach charytatywnych. Dzięki Fundacji poznałam masę wspaniałych ludzi. Nigdy nie myślałam, że uśmiech drugiego człowieka przyniesie mi aż tyle radości i da tak mnóstwo energii !‘’

Aleksandra Florczyk
ur. 1998 r.

,,Jestem dziewczyną pogodną, komunikatywną. W życiu kieruję się zdrowym rozsądkiem i empatią. Do Drużyny Chrystusa należę, ponieważ lubię pomagać innym. Uważam podobnie jak A. Einstein, że tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia.”

Damian Job
ur. 1997 r.

,,Cześć jestem Damian. Jestem miły i pracowity, bardzo lubię pomagać, dlatego znalazłem swoje miejsce w Fundacji."

Filip Mucha
ur.1998 r.

,,W Fundacji Drużyna Chrystusa jestem już drugi rok. Bardzo mnie cieszy, iż mogę pomagać innym spędzając przy tym czas przy mojej pasji, jaką jest piłka nożna. Dzięki temu należenie do Fundacji sprawia mi podwójną przyjemność!’’

Karol Niemczycki
ur. 1999 r.

,,Należę do Fundacji ponieważ lubię pomagać oraz dzielić się z innymi swoją pasją czyli graniem w piłkę nożną. Pomoc w spełnianiu marzeń drugiego człowieka daje mi duża satysfakcję oraz wiarę w to że każdy może być szczęśliwy. Bardzo się cieszę że Fundacja pomaga tak wielu osobom, a ja mogę być jej częścią i również pomagać drugiemu człowiekowi."

Dawid Wrześniak
ur. 2000 r.

,,Jestem wolontariuszem w Fundacji, ponieważ pomoc drugiemu człowiekowi to najlepsza rzecz jaką można zrobić, zaś każdy uśmiech tej osoby to najlepsza nagroda jaką można w zamian otrzymać. Pomagam innym ponieważ wierzę, że to dobro które daję innym kiedyś wróci. Kiedy jest mi ciężko, wiem, że są osoby na które mogę liczyć. Sam chcę pomagać osobom, które tej pomocy potrzebują.”

Jakub Wrześniak
ur. 2000 r.

,,Chodzę do Technikum Obsługi Turystycznej. Uwielbiam oglądać mecze i grać w piłkę nożną. Jestem wolontariuszem w Fundacji Drużyna Chrystusa, ponieważ lubię pomagać dzieciom, które tej pomocy potrzebują. Uśmiech na twarzy drugiego człowieka daje mi satysfakcję i wiarę w to, że nie ma ludzi, którym nie da się pomóc.”

Julia Wrześniak
ur. 1998 r.

,,Jestem w Fundacji ponieważ długo szukałam czegoś dla siebie, czegoś dzięki czemu będę mogła przyczynić się do uśmiechu drugiej osoby. Każde wydarzenie w niej, spotkanie z tymi wspaniałymi ludźmi, pokazuje mi, że dla takich chwil warto żyć! Staram się być dobrą osobą. Niekiedy miewam milion pomysłów na sekundę, dotyczących mojego życia, ale jestem pewna, że Bóg ma dla mnie doskonały plan!”

Patryk Zając
ur. 1999 r.

,,Nie mam nic ciekawego do powiedzenia na swój temat, a w Fundacji jestem, bo lubię pomagać. Sam nie miałem nigdy za wiele, więc staram się pomóc młodszym, jak tylko jest to możliwe.”

Piotr Zając
ur. 2003 r.

,,Jestem w Fundacji, ponieważ lubię pomagać innym i sprawia mi to radość. Chętnie pomagam i świetnie się przy tym bawię. Dużo w życiu nie miałem i chcę, aby inni mogli świetnie się bawić i ja również.''