Fundacyjna Rodzina

Jakub Biernacki ur. 1998 r.

,,Jestem w Fundacji, ponieważ uśmiechnięte twarze dzieci i ich radość dają satysfakcję. Odkąd pamiętam zawsze chciałem pomagać. I Fundacja daje mi taką możliwość. A jako że amatorsko gram w piłkę nożną i kocham ten sport, Fundacja Drużyna Chrystusa jest najlepszym miejscem dla mnie!”

Aleksandra Florczyk ur. 1998 r.

,,Jestem dziewczyną pogodną, komunikatywną. W życiu kieruję się zdrowym rozsądkiem i empatią. Do Drużyny Chrystusa należę, ponieważ lubię pomagać innym. Uważam podobnie jak A. Einstein, że tylko życie poświęcone innym warte jest przeżycia.”

Daniel Gach ur. 1998 r.

,,Należenie do Fundacji sprawia, że mogę dawać innym szczęście, co czyni szczęśliwym również mnie oraz daje szansę do poznawania wielu wspaniałych ludzi. A dodatkowo piłka nożna jest moją pasją i cokolwiek z nią związane, jest czymś w czym warto brać udział.”

Jacek Hessel ur. 1999 r.

,,Witam, nazywam się Hessel Jacek, jestem w Fundacji ponieważ lubię pomagać ludziom. Fundacja jest dla mnie niczym więcej, niż nadzieją, że dzieciaki będą mogły spełnić swoje marzenia. Na co dzień ćwiczę, żeby stać się lepszym i regularnie co tydzień gram w piłkę nożną. Jestem spokojną osobą, która stara się być lepszym człowiekiem.

Damian Job ur. 1997 r.

,,Cześć jestem Damian. Jestem miły i pracowity, bardzo lubię pomagać, dlatego znalazłem swoje miejsce w Fundacji.”

Weronika Lewandowska ur. 1999 r.

,, Jestem miłą i sympatyczną osobą, lubię dobrą zabawę. Trafiłam do Fundacji począwszy od kolędowania, które zaproponował mi kolega. Bardzo cenię sobie szczerość oraz pomoc innym i  z tego powodu jestem tutaj, w Fundacji.”

Anna Luzar ur. 1999 r.

,,Jestem Ania, na ogół miła, sympatyczna dziewczyna z temperamentem. Do Fundacji trafiłam przypadkiem dzięki koledze. Pierwsza moja działalność w Fundacji rozpoczęła się na kolędowaniu w 2015 roku.”

Karol Niemczycki ur. 1999 r.

,,Należę do Fundacji ponieważ lubię pomagać oraz dzielić się z innymi swoją pasją czyli graniem w piłkę nożną. Pomoc w spełnianiu marzeń drugiego człowieka daje mi duża satysfakcję oraz wiarę w to że każdy może być szczęśliwy. Bardzo się cieszę że Fundacja pomaga tak wielu osobom, a ja mogę być jej częścią i również pomagać drugiemu człowiekowi.”

Karolina Tomusiak ur. 1998 r.

,,Cześć i czołem! Jestem Karola. Wolontariuszem zostałam ponieważ uwielbiam oferować swoja pomoc innym, którzy jej potrzebują oraz zarażać radością i optymizmem, którego mi nie brak. Chciałabym wykorzystać swojej umiejętności i pomysł w pracy z innymi. Największą radość sprawia mi uśmiech innego człowieka, któremu zaoferowałam pomoc!”

Dawid Wrześniak ur. 2000 r.

,,Jestem wolontariuszem w Fundacji, ponieważ pomoc drugiemu człowiekowi to najlepsza rzecz jaką można zrobić, zaś każdy uśmiech tej osoby to najlepsza nagroda jaką można w zamian otrzymać. Pomagam innym ponieważ wierzę, że to dobro które daję innym kiedyś wróci. Kiedy jest mi ciężko, wiem, że są osoby na które mogę liczyć. Sam chcę pomagać osobom, które tej pomocy potrzebują.”

Jakub Wrześniak ur. 2000 r.

,,Chodzę do Technikum Obsługi Turystycznej. Uwielbiam oglądać mecze i grać w piłkę nożną. Jestem wolontariuszem w Fundacji Drużyna Chrystusa, ponieważ lubię pomagać dzieciom, które tej pomocy potrzebują. Uśmiech na twarzy drugiego człowieka daje mi satysfakcję i wiarę w to, że nie ma ludzi, którym nie da się pomóc.”

Julia Wrześniak ur. 1998 r.

,,Jestem w Fundacji ponieważ długo szukałam czegoś dla siebie, czegoś dzięki czemu będę mogła przyczynić się do uśmiechu drugiej osoby. Każde wydarzenie w niej, spotkanie z tymi wspaniałymi ludźmi, pokazuje mi, że dla takich chwil warto żyć! Staram się być dobrą osobą. Niekiedy miewam milion pomysłów na sekundę, dotyczących mojego życia, ale jestem pewna, że Bóg ma dla mnie doskonały plan!”

Kamil Zając ur. 1997 r.
,,Mam na imię Kamil – miły, wesoły chłopak lubiący pomagać.
W Fundacji jestem od 2015 roku. Pierwsza moja akcja na cześć Fundacji to było kolędowanie. Brałem udział również w Turniejach organizowanych przez Drużynę Chrystusa.”

Patryk Zając ur. 1999 r.

,, Nie mam nic ciekawego do powiedzenia na swój temat, a w Fundacji jestem bo lubię pomagać. Sam nie miałem nigdy za wiele, więc staram się pomóc młodszym, jak tylko jest to możliwe.”

Komentarze są wyłączone.